Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Yıldırım Beyazıt Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Telefon : 0 (224) 342 55 23
Belgegeçer : 0 224 342 33 96
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://ybbistmtal.meb.k12.tr
Adres : Yiğitler Mah. Otosansitiçi 16290 Yıldırım/ BURSA
VİZYON : Bursa´ da çağın gerektirdiği üstün niteliklere sahip insan gücü yetiştirilmesini sağlamak, mesleki ve teknik alanlarda öncü bir kurum olmak.
MİSYON : Mesleki ve Teknik Eğitimin büyük önem kazandığı çağımızda, ihtiyaç duyulan alanlarda, bilgi ve kabiliyetlerini kullanabilen, teknolojik gelişmeleri takip edebilen, sosyal ve kültürel açıdan gelişmiş öğrenci potansiyeli yaratmak için çalışmaktayız.
BAŞARILAR : Okulumuz Bursa Liseler Arası Müzik Yarışmasında 2014 erkek solist dalında 1.lik ve 2015 da ise 3.lük derecesi alarak büyük bir başarı yakalamıştır. Ayrıca Futsal ve Nike futbol turnuvasında 2015 Marmara Bölgesi şampiyonu olmuşlardır. Ankara ‘da bakanlık düzeyinde yapılan fuarda metal teknolojileri alanının yaptığı varillerden oturma grubu çalışmasıyla büyük takdir toplamıştır. Okulumuzda her yıl tekrarlanan futbol ve voleybol turnuvalarıyla öğrencilerimizin fiziksel ihtiyaçlarını karşılarken bilgi yarışması, münazara, şiir dinletileri, kitap fuarı ve huzurevi ziyareti çalışmalarıyla da kişisel gelişimlerine katkı sağlanmaktadır.

Öğretmen :82
Öğrenci :1293
Derslik :25
Atölye-İşlik :14
Çok Amaçlı Salon :1
Spor Salonu :1
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :11
BT Sınıfı :1
Müzik Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2870
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :TEKLİ ÖĞRETİM
Saatler : DERS BAŞLAMA SAATİ : 08:30 DERS BİTİŞ SAATİ : 17:45
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İNGİLİZCE
Isınma : KALORİFER(DOĞALGAZ)
Servis : Servis yoktur.
Ulaşım : Okulumuza Otosansit dolmuşlarıyla, Mevlana mahallesinden kalkan Arabayatağı metro istasyonu önünden geçen D2/A otobüsleriyle veya Otosansit metro istasyonunda indikten sonra 5 dakika yürüyerek ulaşılabilmektedir.
Yerleşim Yeri : Okulumuz Bursa il merkezinin 10 Km doğusunda Yıldırım Belediyesi sınırları içerisinde Ankara karayoluna 200 m mesafede Oto Sanayi Sitesi içerisinde (Otosansit) bulunmaktadır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz Bursa ili Yıldırım merkez ilçesinde bulunmakta olup, il merkezine uzaklığı 10 km dir.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları :
Yazdır :